Rânduri de gânduri · Rânduri de sentimente

Ora de…sentimente

feelings_clock_by_dndnma
Tic.Tac.Tic.Tac
Sursa foto: http://www.deviantart.com/

Îmi amintesc că am vorbit cu mine despre propriile sentimente. Lungă discuție … și complicată. Am vorbit prin intermediul a doi prieteni buni: foaia și pixul. Am început să scriu cu gândul că acele rânduri ajung la destinatarul potrivit care nu judecă, nu critică, nu dă sfaturi; doar ascultă și înțelege.

Toate astea pentru că … știi? … sentimentele sunt cea mai prețioasă armă a noastră, dar ne scot la iveală nebănuitele slăbiciuni. Ne fac să fim vulnerabili, dar și puternici; să fim delăsători, dar și egoiști; să fim iubitori, dar și blocați de ură; să fim noi, dar și persoanele în care ne transformă. Ne trezește multiple personalități, pe care cu greu le stăpânim. Atunci pun stop si mă întreb: De ce lumea încearcă să spună și să acționeze după cum crede că este corect și nu după ceea ce simte cu adevarat? Cine câștigă în fața cui? Inima în fața minții sau mintea în fața inimii? Vreau remiză, un meci cinstit. Sper că în acest fel să pierdem numărul momentelor pline de râsete și bucurie, și nu al celor lipsite de zâmbete.

Ne lipsește curajul de a fi noi chiar și in fața noastră. Cautăm nenumărate argumente pentru propriile acțiuni, în loc să ne asumăm răspunderea și să suportăm consecințele. Și le găsim! Ajungem să convingem atât lumea din jur, cât și pe noi. Cât de mult greșim!

Sentimentele sunt cele mai sincere și pure din tot ce ne reprezintă. Ele nu ne mint, nu ne înșeală. Noi trebuie să învățăm să le înțelegem … și să le trăim!

P.S. Don’t fall in love with your mind. Fall in love with your heart!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s