Rânduri de sentimente

Aparențele înșală

tumblr-girl-sad-0pq22uxh
Sursa foto: http://www.srugulo.info/

De noi nu ne batem joc, nu-i așa? Sau poate chiar asta facem atunci când prăfuim sufletele altora?

Ne batem joc prin cuvinte, prin fapte, prin priviri, prin ezitări, prin atitudini, prin tot ceea ce încercăm să aducem în definiția noastră. Dacă mintea și cu inima ar putea supraviețui împreună, depinzând una de alta, ar face o echipă excelentă, dar fiecare acționează după bunul plac și interes. Niciuna nu ține cont de celalalta. Doamne, ce lupte mai duc!

Ne înșelăm și ne înșelăm rău în privința oamenilor!

Se întâmplă să ne atragă oamenii frumoși (frumosul nu se referă la fizic) pe care, cunoscându-i, ne dăm seama că sunt chiar senzaționali, alții pur și simplu, interesanți, dar ajung să ne dezamăgească cumplit, iar de cele mai multe ori nu ne atrag oamenii care, poate, sunt exact ceea ce avem nevoie în viața noastră.

Din pacate, nu poti cunoaște sufletul omului încă de la primul contact. Uneori este nevoie doar de putin timp, alteori de ani. Zicala „aparențele înșală” se potrivește atât de bine în acest ambient. Cât de mult înșeală!

Hainele scumpe și parfumurile puternice nu șterg caracterul ieftin, doar îl acoperă. La finalul zilei, toate acestea dispar și rămâi TU, gol și singur, fără nicio mască și atunci se întâmplă ca o fereastră să fie deschisă. Atunci, alții te descoperă, dar ce contează? A doua zi îmbraci aceeași uniformă cu toate cuvintele în buzunare și cu acea cravată ce se completeaza perfect cu zâmbetul tău. Și înșeli iar și iar și iar! Până când?
Uită-te pentru o secundă, atunci când nu te vede nimeni, în spate, pe jos … s-ar putea să vezi niște inimi zdrobite. Recunoști vreuna?

Toate se rezolvă la timpul lor. Toate se așază la locul lor exact cum ar trebui să fie, zi după zi, ceas după ceas, indiferent de acțiunile noastre. Îmi mai înmoi încă o data trupul în baia fierbinte pentru a-mi limpezi gândurile, liniștită și încrezătoare.

Este seara și mâine va fi o nouă zi!

Ai grijă să-ți închizi ferestra … s-ar putea să te descopere toți!

2 gânduri despre „Aparențele înșală

  1. Buna nu este despre acest subiect ca sunt de acord cu tine dar crezi 100% ca nu exista boli?Atunci de ce nu suntem nemuritori?Si sa spunem ca e asa cum scrie in articol ce sentimente reprimate poate avea un copil de 1 an de are cancer . Prevad un raspuns dar eu cred in felul urmator ca e foarte puternic efectul mintii dar nu putem controla orce chiar si universul…. dupa parerea mea e supraevaluata aceasta putere.Cred cu putere ca omul din fire trebuie sa creada in ceva ca altfel nu poate trai unii cred in dumnezeu altii in cristale tamaduitoare si tot asa.O seara buna!

    1. Buna.
      Nu pot sa-mi dau cu parerea daca exista sau nu boli, pentru ca nu am nicio baza de informatii din care sa scot o concluzie. Insa, cred cu tarie in povestea ei si consider ca este o lectie de viata din care avem cu totii de invatat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s