Rânduri de gânduri · Rânduri de sentimente

OAMENIILOR LE ESTE MAI SIMPLU SĂ FIE TRIȘTI DECÂT FERICIȚI

Sursa foto: http://www.wallpoper.com

Ce ceri de la viață? Milă sau speranță?

Ce alegi pentru viața ta? Împlinire sau eșec?

EU aleg speranța. Speranța îmi oferă fericire.

Ce este fericirea?

Este starea generală a unui om. Fericirea este starea naturală a fiecărei ființe umane. Ea trebuie să ne călăuzească fiecare drum, fiecare pas, dar văd oameni triști peste tot. Sunt mulți și sunt în diferite chipuri. Privește pentru o secundă în jurul tău, oriunde ai fi sau amintește-ți ultimul moment când ai fost înconjurat de mulți oameni. Pe câți dintre ei i-ai văzut zâmbind? Unii se plâng de viața pe care o au, alții trăiesc cu ideea că așa le-a fost dat, iar mulți dintre ei nici măcar nu îndrăznesc să se gândească o secundă la asta.

Îi privesc pe stradă, la metrou, în autobuz sau în trafic. Nimeni nu zâmbește. Poate doar un adolescent la primirea unui mesaj text pe telefonul mobil. La volan nu-i văd fredonând melodiile lor preferate. Sunt majoritatea atât de nervoși sau plictisiți și se uită ciudat la mine în timp ce bat din palme, pe volan, ritmul melodiei, așteptând să se facă culoare verde la semafor.

Oamenii se plâng, de fapt, de ceea ce au, nu de ceea ce le lipsește. Se plâng de ce au ales ei pentru viața lor și învinuiesc viața pentru ceea ce trăiesc. Le este mult mai simplu să fie triști decât fericiți și le este mai ușor să caute vinovați decât să recunoască că au greșit.

Tristețea este un virus ce se luptă cu noi zi de zi și de multe ori învinge. Se instalează în sufletul nostru și pune monopol pe mintea noastră, făcându-ne să uităm că fericirea era cea care ne dădea viață. Cum distrugi tristețea? Cu cea mai puternică armă: recunoașterea! Învață să recunoști că greșești uneori, învață să fii recunoscător pentru ceea ce ai, recunoaște că îți dorești mai mult și că se întâmplă, câteodată, să obosești luptând, dar cel mai important, învață să fii recunoscător că EȘTI!

EU aleg împlinirea și eșecul! Cum să realizezi un succes dacă nu ai învățăminte? Cum să apreciezi o împlinire dacă nu ai trăit un eșec?! Totul pornește din mintea fiecăruia. Să fii inteligent e o calitate. Să fii înțelept este o virtute!

Imaginează-ți că a venit momentul să alegi. Ai doar o șansă. O singură șansă. Ești față-n față cu viitorul tău și trebuie să alegi. Ai posibilitatea să faci teorii, deducții logice, să pui în balanță riscurile și succesul. Ai doua variante. Poți să greșești tu sau poate să greșească viața. Ce vei alege? Alegi tu pentru viața ta sau alege viața ta pentru tine?

Doua variante, o singură alegere.

Acum ori niciodată!

4 gânduri despre „OAMENIILOR LE ESTE MAI SIMPLU SĂ FIE TRIȘTI DECÂT FERICIȚI

  1. Cred că ar fi prea simplu dacă am fi doar fericiți. Ne-am întrista și atunci de la atâta monotonie… :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s