Rânduri de gânduri

TERAPIE PRIN POVEȘTILE OAMENILOR

Sursa foto: http://www.lunchboxschool.files.wordpress.com

Un client, un coleg, un tânăr în metrou care stă picior peste picior cu un diplomat în mâna stângă și un telefon mobil în mâna dreaptă sau un oricare om pe care îl întâlnești, îți va răspunde într-o zi la întrebarea ,,cine sunt?”.  Atunci când te vei învăța sentiment cu sentiment, trăire cu trăire, gând cu gând și vei accepta fiecare părticică din tine, atunci vei găsi răspunsul la întrebarea ,,ce vreau?”. Pentru că, deși clientul pe care îl vezi câteva minute sau tânărul căruia nu îi acorzi atenție în mod special, ci doar îl observi în piesaj, printre alți oameni, îți poate influența viața.

Oamenii au o putere de influență incredibil de mare, indiferent de cine sunt ei și de cât timp îi avem în preajma noastră. Ne influențăm reciproc în fiecare zi și ne ajutăm să ne descoperim fără să vrem. Suntem ca niște terapeuți unii pentru ceilalți și ne oferim posibilități de a evolua.

Sigur cunoști acel tip de persoană care încearcă să afișeze o atitudine contrară sufletului ei, căci ascunde o bunătate atât de frumoasă, dar afișează o falsitate atât de clară. Privește dincolo de această barieră pe care o pune între ea și lume. În acest fel, vei cunoaște o poveste și vei descoperi la tine părți din ceea ce ești și ceea ce nu vrei să fii vreodată: o mască în fața societății.

Poveștile celorlalți ne inspiră și ne fac cunoștință cu laturi pe care nu le-am mai întâlnit niciodată la noi, fiindcă nu poți să afli cine ești până când nu afli cum sunt cei din jurul tău. Așa că, du-te, caută oamenii care te inspiră și descoperă viața lor. Află povestea din spatele unui afiș frumos conturat sau deteriorat. Urmărește-le gesturile, ochii atunci când spun ceva, mâinile atunci când povestesc, fiecare cuvânt rostit. Intră în lumea lor și te vei descoperi pe tine.

Nu dispera dacă răspunsurile întârzie să apară. Înseamnă că încă mai multe de descoperit. Până atunci, fii recunoscător că ești și bucură-te de fiecare clipă. Într-o zi, ele vor deveni povestea ta care va reuși să inspire pe cineva, pentru că, în final, toți căutăm răspunsurile la aceleași întrebari: ,,cine sunt?” și ,,ce vreau?”.

 

2 gânduri despre „TERAPIE PRIN POVEȘTILE OAMENILOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s