Rânduri de sentimente

Once upon a time, there was a girl with big dreams…

Sursa foto: http://www.gandeste-pozitiv.ro

 “Once upon a time, there was a girl with big dreams…and now she is a blogger and she loves it with all her heart. That girl is me and this is my world.”

Acestea au fost cuvintele pe care le-am ales pentru descrierea persoanei care se află în spatele poveștilor pe care voi le citiți zi de zi. Știți foarte bine că fiecare poveste a fost creată pentru a transmite un mesaj, pentru a motiva cititorul, și mai ales, pentru a vă arată că nu sunteți singuri. Toți trăim greutăți în anumite momente ale vieții și simțim uneori că tot ce am construit, se năruie, iar noi suntem neputincioși în fața faptului. Atunci cineva apare și spune: “nu trebuie să…”, iar imediat, totul s-a distrus.

Nu spune unui om că nu trebuie să simtă ceea ce simte și că nu trebuie să gândească ceea ce gândește, pentru că de cele mai multe ori îl vei propulsa imediat către eșec. Cred că ai auzit de multe ori răspunsul: “da, dar tu…”.

Probabil v-am băgat puțin în ceață. Iată ce încerc să spun:

Maria este o persoană foarte puternică, stăpână pe sine, conștientă de ceea ce poate și ceea ce vrea. Este acel gen de om care își ghidează viața după propriile vise și știe exact unde vrea să ajungă. De curând, a căpătat un nou job, o nouă provocare în viața ei. Primele zile la noul loc de muncă au fost un coșmar, pentru că nu a înțeles exact ce se întâmplă acolo și a crezut că niciodată nu va înțelege. Un prieten foarte apropriat, căruia s-a hotărât să i se confeseze cu privire la ce gândește, a început să o sfătuiască: “nu trebuie să simți așa”, “ nu trebuie să gândești așa”, “nu trebuie să…”. În momentul acela, Maria s-a simțit complet pierdută. Dacă nu trebuia, atunci de ce simțea așa?

Rareș este un tip popular, prietenos și foarte distractiv. Îi place mult să petreacă timpul cu amicii lui și să călătorească prin lume, dar de la un timp, îl macină un gând. Vrea să încerce traiul într-o altă țară. Este plin de optimism și de speranță și știe că odată ajuns acolo va vedea lumea dintr-o altă perspectivă, mult mai interesantă. Consideră că asta îl va ajuta să realizeze de două ori mai multe lucruri din ceea ce și-a propus pentru povestea vieții lui. Atunci când le-a spus tuturor plini de entuziasm de ceea ce se hotărâse să facă, mulți dintre ei i-au zis: “nu trebuie să pleci într-o altă țară, departe de familie și de prieteni, pentru a realiza ceea ce poți realiza și aici.” Într-o secundă gândurile lui proiectate spre viitor s-au schimbat în dubii, iar bucuria pe care o simțea pentru noua provocare s-a transformat în frica de a nu greși.

Daniela, în schimb, visa să devină designer vestimentar, să transforme lumea în frumos și să facă oamenii fericiți prin ceea ce poartă. Vroia să studieze mult acest domeniu, să fie pregătită pentru lumea modei, să ofere tuturor informații corecte și să spună cu mândrie că este studentă la Universitatea Națională de Arte, din București, dar cineva i-a spus la moment dat că “nu trebuie să faci facultate pentru a putea fi designer; munca directă te învață cel mai bine”.

Cu puțin noroc și o minte deschisă, Maria și Rareș eu reușit să treacă peste această piedică și să aleagă pentru ei, exact așa cum simt. Au cautat povești de viață care i-au motivat și care i-au făcut să înțeleagă ceea ce își doresc cu adevărat.

Maria a lăsat să o conducă frica, sentimentul de panică și tristețea eșecului până când a realizat că ea este mai puternică decât toate la un loc. Atunci și-a amintit că este acel gen de om care își ghidează viața după propriile vise și că știe exact unde vrea să ajungă!

Rareș și-a pus multe întrebări cu privire la decizia lui și a ales să se testeze pe sine pentru a vedea cât de mult își dorește să plece. A început să povestească mereu despre alegerea lui, să se imagineze acolo, să caute poze, păreri și clipuri cu locul acela, să caute motive de a rămâne și de a pleca, și pe toate astea le făcea cu o bucurie imensă în suflet. Această bucurie a fost singurul motiv de care a avut nevoie pentru a vedea, încă de aici, lumea dintr-o altă perspectivă!

Însă, Daniela, fiind puțin naivă și crezând orbește în oameni, a ascultat sfaturile altora, iar acum regretă decizia pe care a luat-o. A ales o altă cale pe care să fie fericită, dar nu a uitat primul ei vis. Și-a propus ca într-o zi să transforme lumea în frumos și să facă oamenii fericiți prin ceea ce poartă!

3 gânduri despre „Once upon a time, there was a girl with big dreams…

  1. In viata reala Maria ar fi fost cu foarte multe regrete si apasari… in povestea ta puternica si mult mai increzatoare decat la inceput.Din aceasta cauza nu ma satur sa citesc ce scrii si cred cu tarie ca la multe activitati esti buna dar la asta esti perfecta!O seara la fel de frumoasa cum ai reusit tu sa mi-o faci mie!

      1. Ai facut-o deja prin sutele de cuvinte din fiecare articol si vei continua sa o faci atata timp cat vei publica.Sper sa dureze atatia ani in cat sa fi motivul pentru care la batranete imi voi schimba ochelarii chit ca nu mi plac doctorii de orce specializare:)).O zi frumoasa iti doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s