Din spatele poveştii

A treia zi de Crăciun

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Unde pleacă timpul? Unde se duce? Oare se mai întoarce la noi? Măcar pe ascuns, fără să știm noi? Când a trecut anul și când s-a terminat deja a treia zi de Crăciun? Acum o săptămână alergam după ornamente, dulciuri și cadouri, iar acum stau liniștită cu o cană de ciocolată caldă, ascultând muzică de vioară și pian și scriind aceste rânduri.

Ne pregătim atât de mult, organizăm fiecare lucru în detaliu, încercăm să nu uitam pe nimeni să îi urăm și să îi oferim cadou, iar atunci când se termină ai impresia că a durat doar o clipă. Se termină cu urările, cadourile și oamenii bucuroși. Se sfârșește armonia și căldura din cămine și se instalează agitația de zi cu zi. Viața cotidiană și problemele pe care trebuie să le rezolvam, apar iar. Ne întoarcem la viața noastră, cum s-ar spune… Simt o urmă de tristețe când scriu aceste rânduri, pentru că știu că odată cu toate acestea apar răutate, oamenii care ne rănesc și pentru care suferim, uneori; apar tristețea și dorința de a fi din atmosfera de bucurie. De aceea îmi doresc să fie Crăciun în fiecare zi, pentru că sărbătorile de iarnă înseamnă familie și prieteni dragi. Atât!

Ați încercat să uitați de răutate de Crăciun și să fiți voi înșivă? Cum a fost? încercăm să fim așa tot anul ce ne bate la ușă? Hai să încercăm!

Eu am lăsat ranchiuna la o parte. Am iertat pe cei care m-au rănit. Am căutat răspunsuri și am încercat să accept realitatea. Nu este cea mai frumoasă, dar este cea mai sinceră!

Crăciunul acesta am înțeles că acele minuni de care se vorbește din popor, chiar există. Spune-i întâmplare, realizare, noroc sau pur și simplu, realitate, dar pentru mine au fost minuni și… Doamne, cât de tare mă bucur de ele!

Anul nu s-a încheiat, iar eu încă mai câteva lucruri de bifat pe listă, pentru că fiecare zi contează și fiecare moment este important!

Mai sunt câteva zile din acest an și dacă nu ați reușit în atâtea zile din 2015 să spuneți ce ați avut mereu pe buze, încă mai aveți timp să faceți asta. Dacă ați greșit față de cei din jur, încă mai puteți să reparați greșelile. Nu încărcați anul nou cu restanțele celui trecut pentru că el nu are nicio vină. Niciodată nu prea târziu să faceți ceea ce este corect! Niciodată nu e prea târziu pentru fapte bune! Niciodată nu e prea târziu!

 

Sărbători frumoase în continuare! Bucurați-vă de timp, pentru că el nu se mai întoarce!

 

 

 

 

Un gând despre „A treia zi de Crăciun

Lasă un comentariu