Rânduri de gânduri

Pentru tine, draga mea, cea din trecut!

1
Sursa foto: http://parcboutique.com/

Draga mea, cea din trecut,

Astăzi mă aflu la vârsta maturității, deși, deseori, copilăresc fără să-mi dau seama. Cred că în sufletul meu a rămas copilul de altă dată, care dorește să mai trăiască și să mai simtă emoțiile sincere.

Te privesc din prezent și îmi doresc să fi fost lângă tine în momentele în care credeai că toți sunt mai buni și mai frumoși ca tine.

Cu toți trecem prin adolescență și prin criza de personalitate, dar tu, draga mea, erai atât de speriată de tot ce se întâmpla în jurul tău, încât aș fi vrut să fiu acolo să te liniștesc. Dacă aș fi putut să mă aflu în acele momente, eu, cea din viitor, ți-as fi spus să ai curajul să fii tu și să nu-ți pese de părerea celorlalți. De asemenea, te-aș fi îndrumat să ai încredere în tine și să nu mai cauți exemple în cei de lângă tine, pentru că varianta ta este cea mai bună alegere.

Oare de ce avem nevoie de confirmarea celor din jurul nostru, care n-au niciun drept de judecată? De ce ne pierdem încrederea de sine, crezând că altul valorează mai mult decât noi? De ne pierdem de noi în speranța că varianta altora este cea ideală?

Dacă m-aș putea întoarce în trecut, i-aș spune fetei de atunci că totul este bine, să stea liniștită. Aș asculta-o în momentele grele, i-aș șterge lacrimile pline de tristețe, i-aș arăta cât de frumoasă este lumea în jurul ei atunci când alege să fie doar ea și, de asemenea, i-aș repeta ca nimeni nu merită tristețea ei. Lumea zâmbește, atunci când ea zâmbește!

Draga mea, cea din trecut, mi-ar plăcea să mă pot întoarce la tine și să-ți spun că totul este bine. Fii liniștită!

Astăzi te privesc doar din prezent și mă bucur că-mi pot aminti de tine. Datorită ție am învățat ce înseamnă oamenii și mai ales, ce însemn eu!

Fii liniștita, draga mea, cea din trecut!

Cu drag,

tu, dar din prezent!

 

3 gânduri despre „Pentru tine, draga mea, cea din trecut!

  1. Am fost plăcut impresionată de articol. Trăitul în trecut mi se confundă nu de puține ori cu prezentul. Dar… până la urmă trebuie să mă mai și despart de vechea eu! O săptămână frumoasă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s