Tu cine ești?

Căci frica te poate conduce o viață… până îți dai seama!

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Este duminică, iar soarele strălucește pe cer. Oamenii se plimbă prin parcuri, iar eu aleg să scriu. Mă întreb pentru o secundă: „Oare îmi irosesc ziua liberă stând singură?” Îmi răspund imediat: „Nu stau singură, ci cu mine și sunt cea mai frumoasă prezență!”

Când a fost ultima dată când ați petrecut timpul cu voi?

Mi-a fost mereu frică să petrec timpul cu mine, cu gândurile și sentimentele mele. Când situația devenea mai grea, alegeam să fug. Fugeam către ieșiri cu prietenii, către studiu, planuri pentru viitor, muncă și chiar către blog. Scrisul mă provoca să mă descarc, dar activitatea de blogger începusem să o folosesc ca un mod de a mă ascunde, din nou.

M-am ascuns de mine foarte mulți ani, aproape toți de până acum, aș putea spune, și mai ales de sentimentele mele. Nu am putut să accept tristețea în viața mea și să mă las condusă de sentimente. Pentru mine totul a avea o logică, o teorie și un scop pentru care s-a întâmplat. Dar sentimentele nu au logică, nici teorie!

Îi dădeam tristeții o zi și-o noapte, lacrimile nu aveau voie să apară și nimeni nu trebuia să știe cât sufăr, nici măcar eu. A doua zi căutam cai de evadare, lucruri ce îmi aduceau bucurie și îmi aminteam toate motivele pentru care puteam să fiu fericită.

De ce am ales să fac toate astea? De frică!

Mi-a fost frica să cunosc tristețea în profunzimea ei și totuși, s-a întâmplat. Mi-a fost frica de cum m-ar vedea oamenii, de ceea ce ar spune ei, de vorbele lor ce lovesc, de mila lor la tristețea mea, de privirile lor, de judecata și de critica fără drept! Mi-a fost frica de oameni și de tot ceea ce îi reprezintă!

De aceea m-am ascuns și nu am lăsat pe oameni să mă cunoască. Nu voiam să-mi cunoască vulnerabilitatea!

De aceea am îndurat singură ani la rând atacurile de panică. Nu voiam să fiu făcuta nebună pentru că le tratez la psiholog!

De aceea m-am ascuns mereu. Mi-a fost frică să mă cunosc cu adevărat!

Acum am ajuns să le înfrunt pe toate!

7 gânduri despre „Căci frica te poate conduce o viață… până îți dai seama!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s