Rânduri de gânduri

Viaţa ei nu era ca în poveşti, deşi viaţa era cea care o inspira să le creeze!

Sursa foto: http://www.pinterest.ro

Era o seară înstelată şi răcoroasă de vară. Stelele străluceau pe cer, una câte una, înconjurând luna ce le veghea. Valurile mării loveau cu putere stâncile reci creând o explozie de picături în aer. Era început de săptămână, iar plaja era goală…

În livingul unei case cu etaj, de la malul mării se zăreşte o siluetă feminină, subţire, cu un păr lung şi bogat, de un blond luminos ce-ţi fura privirea. Camera de zi avea o lumină ambientală, singura ce făcea notabilă locuinţa. La câteva minute, silueta deschise uşa toată din geam şi se îndreptă către scările ce duceau către plajă. Le coboara încet, treaptă cu treaptă, fără să se grăbească şi fără pară că se îndreaptă către un loc anume. Continuă să meargă uşor către malul mării, având în spate casa pentru care a trudit atât de mult.

Numele ei este Sophie, are aproape 30 de ani, iar singura ei pasiune este scrisul. Trăieşte o viaţă frumoasă, înconjurată de familie şi prieteni, dar din care lipseşte o dragoste aşa cum o visează ea.

Într-o zi, când lumea părea senină şi viaţa atât de lungă, a început să scrie poveşti, să creeze personaje smulse din propriile emoţii şi să-şi dorească ca oamenii să se regăsească în rândurile ei. A creat eroi şi eroine din propria viaţă, din propriile întâmplări, din oamenii care au făcut-o să zâmbească şi din cei care i-au umezit obrajii de lacrimi. Singura ei dorinţă era ca, cei care citeau, să-şi identifici experinţele, sentimentele şi trăirile, în cuvintele ei. Să înţeleagă că nu sunt singuri pe acest pământ şi să le ofere raza de speranţă de care toţi avem nevoie.

A scris romane întregi despre poveşti de dragoste dintre oameni simpli şi oameni complicaţi, pornind de la cele mai banale momente sau lucruri si ajungând să creeze frumosul în formă naturală. Fiecare întâlnire dintre un el şi-o ea se baza pe presupuse întâmplari de a se cunoaşte în parc în timp ce ea alerga, iar el trecea pentru prima oară pe acolo, căci îi plăcuse cum strălucea soarele în lac. Sau la metrou, călătorind cu acelaşi tren, deoarece el, pentru prima oară, s-a trezit mai târziu decât deobicei. Vorbeşte mereu despre acele momente când nu vrei să fii într-un loc şi totuşi, acolo îţi întâlneşti stăpânul celor mai adânci emoţii sau acele banale momente când în fiecare zi faci acelaşi lucru, dar într-o zi se transformă în ceva special.

Ea uneşte oameni, pornind de la nimic şi creând totul. Ea aduce iubire printre personajele ei care sunt reale în lumea din afara cărţii. EA face imposibilul să fie posibil!

Dar… în viaţa ei nu poate crea un personaj şi nu poate trăi precum rândurile ei. Nu poate aduce dragostea la fel ca în poveştile ei şi nici nu-şi doreşte asta, pentru că…

Mergând spre malul mării, valurile reci au făcut-o să tresară fiind pierdută în gândurile ei. S-a aşezat pe nisipul fin, având în spate casa şi în faţa ei marea. Un tablou la care a visat mereu. Un tablou pentru care nu s-a oprit nicio secundă din scris. A muncit şi a muncit mult, pentru a putea să vadă valurile mării în fiecare zi, cum răsare soarele din adâncul ei şi cum apune tot acolo. De asemenea, îi plăcea să coboare şi să vorbească cu ea. Să-i povestească întâmplările din viaţa ei, ea să-i simtă emoţiile şi să-i înţeleagă trăirile. Marea, cu valurile ei, mereu reuşea să o liniştească şi să-i ofere speranţă.

Viaţa ei nu era ca în poveşti, deşi viaţa era cea care o inspira să le creeze.

Sophie se identifica foarte mult cu romanele ei până în momentul aparent întâmplător în care el şi ea se întâlneau. De acolo intervenea imaginaţia ei şi dorinţa de a se transforma în realitate, căci din viaţa ei lipsea cel care putea să completeze dragostea la care visa. Acel personaj pe care ea nu putea să-l creeze, dar care îşi dorea ca într-o zi să fie creat de însăşi viaţa ei, odată cu propriul personajul, iar povestea ei să înceapă chiar aşa:

„În timp ce ea privea marea cu valurile ei ce mereu o linişteau, dintr-odata auzi o voce blândă ce i-a spus…”

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s