GREECE

To travel is to take a journey into yourself!

Sursa foto: Arhiva personala
Sursa foto: Arhiva personala

Andrew Zimmern spunea odată: Te rog fii un călător, nu un turist. Încearcă lucruri noi, întâlnește oameni noi și uită-te mai departe de ceea ce se află în fața ochilor tăi. Acestea sunt cheile pentru a înțelege minunata lumea în care trăim.

Să călătoresc este mai mult decât o pasiune; este o promisiune pe viață. Mi-am promis să descopăr, să păstrez amintiri pentru mine și să creez povești pentru voi, să fac parte din fiecare peisaj, iar toate acestea să fie multe la final.

Tocmai m-am întors dintr-o superbă vacanță în Grecia. Am ales să ne petrecem cele 7 zile de concediu în Insula Thassos, rapid de ajuns dacă optați să mergeți cu mașina. Pentru că nu a fost pentru prima oară când am calcat pe pământ grecesc, mi-am amintit în fiecare zi de ce iubesc atât de tare să-mi petrec vacanța acolo: peisajele, apa și oamenii.

În aceea săptămână mi-am dorit să bifez trei puncte de pe lista mea: să fac jogging pe plajă la prima oră a dimineții, să văd răsăritul și să realizez un film de vacanță din toate pozele și clipurile adunate.

Să bifez primul punct de pe listă a fost cam dificil, căci plajele erau destul de departe, iar accesul la majoritatea dintre ele se făcea cu mașina. Din păcate, dorința mea a rămas încă pe listă, pentru a fi bifată in următoare excursie.

Punctul numărul doi… răsăritul, ah ❤ – I think I never can’t get enough!  – De fiecare dată la fel, dar mereu mai frumos ca niciodată.  Nu aș fi putut să părăsesc acel loc fără să știu că soarele a răsărit în ochii mei și că momentul îl am capturat în cele mai frumoase fotografii. Deci, acest punct a fost bifat pe lista mea!

În schimb, filmul de vacanță este încă în lucru. La finalul povestirilor din excursie, vom aduna o săptămână întreagă de momente în doar câteva minute. Promit să fie ceva special!

Probabil ultimele două de pe listă vi se par normale pentru o vacanță la soare, mare și nisip, dar… jogging pe plajă?! Ei bine, da! Am dorința aceasta încă de când sunt mică, iar an de an încerc să o îndeplinesc. Încă nu știu de unde provine și nici nu am motiv clar pentru care vreau asta, dar este o imagine în mintea mea căreia îmi doresc să-i dau viață.

În afară de veselia și buna dispoziție cu care se întoarce fiecare din vacanță, eu am mai dus cu mine în suflet foarte multă liniște. M-am încărcat cu foarte multă energie pozitivă și am învățat să las stresul deoparte. Nu, nu m-am întors mai obosită, căci acolo mi-am odihnit sufletul ce părea să aibă nevoie de o pauză…

„Voiam să înțelegi ce este adevăratul curaj, în loc să-ți imaginezi că este un om cu o pușcă în mână. Adevaratul curaj este să știi că ești învins de la bun început, dar să nu renunți totuși la luptă.” Harper LEE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s